bibliography

Bibliography in selection

2016

Karl Lydén, “Rapport från en glasbur”, Kunstkritikk, 2016-11-11

2015

Karl Lydén, “Den stora approprieringen” Kunstkritikk, 2015-05-06

2014

Under construction

2013

Under construction

2012

Under construction

2011

Inger Höijer Aspemyr, “Vägen hem”, Värmländsk kultur, Nr 2 2011

“If it´s Part Broke, Half fix it.”, 7 meno dienos, nr 15, www.7md.lt

“If it´s Part Broke, Half fix it”, Art Report
2010
Bo Madestrand, ” ‘Going Places – re-thinking tourism’ på Gotlands konstmuseum”, Dagens Nyheter/Konstrecensioner 2010-08-09
2007
Milou Allerholm, ”Sambarkitektur i Botkyrka konsthall”, Dagens Nyheter/Kultur 2007-06-02
Katji Lindberg “Intressant möte mellan det lokala och det globala” SvD 11 augusti 2007
Katji Lindberg, ”Konst och miljö i raffinerad samverkan”, Svenska Dagbladet/Recension-Litteratur, 2007-01-05
2006
Anders Burman, ”Kultur som hälsokost för själen”, Svenska Dagbladet/Kultur/Under strecket, 2006-12-20
Labyrint/Labyrinth, Botkyrka konsthall, ISBN 978-91-87440-99-1
Milou Allerholm, ”Vad är en skolgård?”, Statens Konstråd, Skolkonstboken, ISBN 91-974 868-5-X
Johan Croneman, ”En skolresa”, Statens Konstråd, Skolkonstboken, ISBN 91-974 868-5-X
Markus Degerman, ”Social Perspectives on Architecture and Design, Residency programme and platform for professionals working on the boundary of art/design and art/architecture”, NIFCA Info/06
Malin Vessby, ”Stafettinredning”, Form 5/06
Milou Allerholm, ”Statens konstråd kan blicka framåt”, Dagens Nyheter/Kultur, 2006-01-14

2005

Claes Sörstedt, ”Arrogantly modest Sweden” A10, New European Architecture, #6, nov/dec 2005

Anna Müller, ”Se Sundbyberg från a till ö – sedan dö”, Lokaltidningen Mitt i Solna, 8 november

(se PDF) akcg-loveanddev-a-o%cc%88

”En magisk värld”, Pedagogiska magasinet, nr 4 november 2005

Johanna Berglund,”Konsten att göra en skolgård för alla”, Nerikes Allehanda, 2005-08-19

Frida Inghamn, Örebro Kuriren, ”OP-skolan har fått ny skolgård”, 2005-08-20

Milou Allerholm, Samhällskonst, Moderna Museet, 2005

2004
love and devotion/Oda Projesi, 36 Questions, Catalogue #1, Tensta Konsthall, 2004
Roundtable-discussion 27/9 2004, Tensta Konsthall, Annex Nr.3 2004
Åke Eriksson, ”OP-skolan får halv miljon till sin skolgård”, Nerikes Allehanda, 10 november 2004
Sonia Hedstrand ”Konstnärer i samhällets tjänst”, Dagens Nyheter/Kultur, 2004-05-27
Lars Landström, ”Stort seminarium i Kramfors med fokus på konst och design”, Tidningen Ångermanland, 2003-11-27
Milou Allerholm, ”Konstnärligt arbete påverkar samhällsbyggandet”, Dagens Nyheter, 29 november
2003
Sandra Nolgren ”Med små medel”, Rum Tidskriften om arkitektur, inredning och design, no 4, 2003
Catrin Lundqvist ”v.51 love and devotion at Moderna Museet”, Udda Veckor, katalog, Moderna museet, Stockholm, 2003
Milou Allerholm, ”Platforms and Meeting Grounds a view on Swedish art now”,
IASPIS 010101-010630, Iaspis, June 2003
Thomas Olsson ”På plats, Moderna museet c/o”
Mårten Arndtzén ”Konsten som socialt rum”, Svenska museer, Museernas branschtidning, 1/03, 2003
2002
Milou Allerholm ”Odogmatiskt. Love and devotions tilltal är sympatiskt.”, Dagens Nyheter,
2002-12-21
Carina Dahlberg ”Kärlek och hängivenhet x fyra”, Aktum extra, Aktuellt vid Umeå universitet, 2002-11-08
Gunilla Edström, ”Ironi på Konsthallen”, Enköpings-Posten, 27 januari, 2001
Camilla Adolfsson, Konstnärer på turné, Göteborgs-Posten, 15/1
2001
Berit Bergendahl, Lek som kommer från hjärtat, Göteborgs-Posten 15/1 2001
Ann-Charlotte Glasberg, Medskapande motstånd, Göteborgs-Posten, 3/2 2001
Birgit Ahlberg-Hyse, Konst som rör om vår vardag, Vestmanlands Läns Tidning, 18/2 2001
Jörgen Klinthage, ”Gör en ny människa!”, Arbetet, 5 mars, 2000
Ulrika Sten, Swedish Department, Riksutställningar nr 1-2, mars
2000
Maria Marchner, bamsefilosofi, Uppsala Nya Tidning, 28/4 2000
Charlotte Bydler, Konstkalas!, Aftonbladet 3/5 2000
Milou Allerholm, En vibrerande kantig klump, eller, Dagens Nyheter, 7/5 2000
Olle Lidbom, Konst med avslappnad attityd, Ergo nr 6, 2000
Niels Hebert, Konst är en del av verkligheten, Arbetarbladet, 16/9 2000
Anna Brodow, Ynglingagatan 1 floppar i Uppsala, Svenska Dagbladet, 22/4 2000
Karl Holmqvist, Replik/SWE.DE Blott subjektivt, raljerande och tjatigt, Svenska Dagbladet, 29/4 2000
Anna Brodow, Svar/SWE.DE Jag är ingen duktig kicka!, Svenska Dagbladet, 29/4